Recâștigăm încrederea românilor în mierea naturală produsă local direct din nectarul florilor. Respectăm natura și aducem mai aproape de tine roadele ei, contribuind bucuroși la păstrarea mierii în starea ei cea mai pură, direct din stupina proprie.

Mierea poate fi considerată un miracol al naturii, rezultatul dulce al muncii albinelor, de la colectarea nectarului din flori, până la extragerea lichidului din faguri.

Mierea naturală este o oază de sănătate care cuprinde numeroase proprietăți benefice pentru organismul uman, un înlocuitor surprinzător al medicamentelor care luptă pentru întărirea sistemului imunitar.

Dovada limpede că mierea pe care o consumăm este cu adevărat naturala, o reprezintă cristalizarea acesteia, o garanție a calității și purității. Un proces normal și inevitabil care se realizează prin conținutul de fructoză și glucoză, manifestându-se diferit în funcție de tipul de miere.

Cristalizarea are loc atunci când nivelul de fructoză este mai mic decât nivelul de glucoză din miere. Cu timpul, conținutul de apă din miere se vaporă și încep să se formeze cristale.

Proprietățile mierii nu sunt afectate de procesul de cristalizare, iar beneficiile acesteaia sunt păstrate. Din păcate, multe persoane consideră cristalizarea mierii ca un factor care arată că aceasta nu mai este bună pentru a fi consumată. Alte persoane, preferă să achiziționeze mierea deja cristalizată pentru a-i atesta calitatea.

Cu cât mierea conține mai multă glucoză, cu atât se cristalizează mai repede, iar acest lucru depinde de nectarul colectat de albine. Mai mult, unele tipuri de miere se cristalizează în puțin timp de la extragerea din faguri (câteva sâptămâni), în timp ce alte tipuri de miere rămân lichide mai multe luni sau chiar ani.

Mierea de salcâm  este cea care cristalizează cel mai greu datorită conținutului foarte mare de fructoză, pe când mierea de rapiță cristalizează foarte repede, de aceea se găsesște de cele mai multe ori în stare solidă, sub formă de pastă.